Murros muuttunut pudotuspeliksi

Mediamurroksen pudotuspeli kiihtyy. Perinteiset markkinoinnin välineet, kuten printtimedia, perinteinen televisio ja suoramarkkinointi ovat jo pitkään olleet laskusuhdanteessa, mutta vauhti kiihtyy.

Murros muuttunut pudotuspeliksi

Posted by omatv at 15.11 aika 20.1.2016

Share:


Mediamurroksen pudotuspeli kiihtyy. Perinteiset markkinoinnin välineet, kuten printtimedia, perinteinen televisio ja suoramarkkinointi ovat jo pitkään olleet laskusuhdanteessa, mutta vauhti kiihtyy. Enää ei puhuta tulevaisuudesta: jo tänä päivänä internet on se kanava, jota kuluttajat käyttävät ostaessaan vaikkapa ulkomaanmatkoja, palveluita, vaatteita tai elektroniikkaa. Tämä on kaikille meille tuttua arkipäivää.

Murros merkitsee nykybisnekselle samaa kuin tietokoneen keksiminen savupiipputeollisuudelle: maailmaa muuttuu, ja ne suuretkin yritykset, jotkaaikoinaan hallitsivat markkinoita ovat suureksi osaksi kadonneet kuin dinosaurukset sukupuuttoon. Elokuvat ja musiikki ostetaan koodeina. Markkinoilta häviävät niin levykkeet kuin niitä tukeva elektroniikkakin. Suurten markettien musiikki- ja video-osastot kuolevat, kauppa käy netissä.

Mediakentässämuutos näkyy: perinteinen printti ja televisio siirtyvät yhä hanakammin nettiin, ja ne jotka tästä kehityksestä jäivät jälkeen 10 vuotta sitten ovat nyt vaikeuksissa. Lehdistön suunta on internet: ISTV, HSTV ja ILTV ovat siitä hyviä esimerkkejä. Esimerkit kertovat siitä, että omat kotisivut eivät enää yritykselle riitä. Samoin omat facebooksivut tai läsnäolo YouTubessa tai ahkera twiittaaminen ovat riittämättömiä toimenpiteitä, koska ne eivät ole omia kanavia.

Seuraava askel on yrityksen oma TV-kanava, joka valtaa markkinat aivan samalla tavalla kuin kotisivut aikoinaan. Sama lainalaisuus pätee kuin tuolloinkin: ne jotka tulivat ensimmäisinä pysyivät parhaiten mukana kehityksessä. Perässätulijoille jäipeesaajan rooli.

Esa Silander 20.1.2016